Syrias motparter møtes ansikt til ansikt

Møtes for første gang.

LEDER SAMTALENE:   Den syriske regjeringen og opposisjonen møtes i dag for første gang ansikt til ansikt, i et møte ledet av FNs Syria-utsending Lakhdar Brahimi. 
 AFP PHOTO
LEDER SAMTALENE: Den syriske regjeringen og opposisjonen møtes i dag for første gang ansikt til ansikt, i et møte ledet av FNs Syria-utsending Lakhdar Brahimi. AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den syriske regjeringen og eksilopposisjonen sitter for aller første gang ansikt til ansikt ved forhandlingsbordet, opplyser en talskvinne for FN.

- De to syriske delegasjonene møter nå hverandre sammen med spesialutsendingen i FN-bygningen i Genève, sa talskvinnen ved 10.30-tiden lørdag formiddag. Møtet skal etter planen kun vare en kort stund, og den eneste som skal ha ordet, er Syria-utsendingen Lakhdar Brahimi, som leder samtalene.

To møter Deretter er planen at de to delegasjonene skal møtes til et lengre møte lørdag ettermiddag. Ifølge diplomater er det ventet at de to partene ikke vil tiltale hverandre direkte, men i stedet henvende seg til Brahimi, som er utpekt til Syria-utsending av FN og Den arabiske liga.

Fredag kveld meldte en representant for opposisjonen at Syrias regjering hadde sluttet seg til en tidligere uttalelse om at det etableres en overgangsregjering i Syria. Men lørdag morgen tok regjeringen kraftig avstand fra en eventuell overgangsregjering i det krigsherjede landet.

- Helt uaktuelt  - Vi er helt imot den, sa informasjonsministeren Omran Zoabi til journalister like før møtet med opposisjonens representanter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer