- Syrias opposisjon vil aldri beseire Assads hær

Det sier landets største våpenleverandør - Russland.

- VIL ALDRI SLÅ REGIMET: Russlands utenriksminister mener opposisjonen aldri vil klare å seire over Bashir al-Assads hær - selv om man væpner dem til tenna. Her går opposisjonskrigerne gjennom et nabolag i Damaskus i Syria. Foto: AP Photo/Scanpix
- VIL ALDRI SLÅ REGIMET: Russlands utenriksminister mener opposisjonen aldri vil klare å seire over Bashir al-Assads hær - selv om man væpner dem til tenna. Her går opposisjonskrigerne gjennom et nabolag i Damaskus i Syria. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russlands utenriksminister Sergei Lavrov mener blodbadet i Syria vil vare i mange, mange år i det han kaller en gjensidig destruksjon av Syria.

- Det er klart som dagen at selv om den syriske opposisjonen blir væpnet til tenna, så vil den ikke være i stand til å beseire regjeringens hær, sier Lavrov til nyhetsbyrået Interfax.

Nære økonomiske bånd Russland har blitt Syrias viktigste og nærmeste allierte i konflikten som herjer landet. Landene har lenge hatt nære bånd, og Russland har svært verdifulle militære kontrakter med Syria.

- Det er en vesentlig økonomisk interesse. Vi snakker om flere milliarder dollar i kontrakter med Syria som kan være i faresonen for Russland, har Russland-ekspert Daniel Treisman ved UCLA tidligere sagt til CNN.

Bare i fjor ble våpen for over 5,5 milliarder kroner solgt til Damaskus. Russerne har også mens opprøret har pågått inngått kontrakter med Assads regime i det stille.

I januar skal det russiske skipet Chariot ha skrudd av radaren og i det stille lagt til en syrisk havneby - fulllastet med våpen og ammunisjon, ifølge Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer