Syrias president positiv til Obama

Bashar al-Assad sier han har tro på USAs president.

HAR TRO: Syrias president Bashar al-Assad  sier Obama har vist at han holder ord ved å stenge Guantanamo og planlegge uttrekning fra Irak. Foto: AFP/HO/SANA/SCANPIX
HAR TRO: Syrias president Bashar al-Assad sier Obama har vist at han holder ord ved å stenge Guantanamo og planlegge uttrekning fra Irak. Foto: AFP/HO/SANA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Syrias president Bashar al-Assad sier han har tro på USAs president Barack Obama.

- Med tilbaketrekkingen fra Irak, fredsviljen og stengningen av fangeleiren på Guantanamo har Obama vist seg å være en mann som holder sitt ord, sier den syriske presidenten til den italienske avisa La Repubblica.

Obama kan spille en viktig rolle i fredsarbeidet i Midtøsten, sier Assad, som understreker at det kun er USA som kan øve press mot Israel. Ifølge Assad er det likevel for tidlig å snakke om et «historisk skifte» i USAs utenrikspolitikk.

Den syriske presidenten sier han i prinsippet er villig til å møte Obama, og han er også villig til å mekle i striden om Irans atomprogram.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer