Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syrias president skal tale om situasjonen i landet

Har ikke talt siden 16. april.

SKAL TALE:  En tilhenger av president Bashar al-Assad holder opp et bilde av den syriske presidenten under en støttemarkering i Damaskus i begynnelsen av juni. Mandag skal presidenten tale om situasjonen i landet, opplyser det statlige nyhetsbyrået. FOTO: REUTERS / Khaled al-Hariri / SCANPIX
SKAL TALE: En tilhenger av president Bashar al-Assad holder opp et bilde av den syriske presidenten under en støttemarkering i Damaskus i begynnelsen av juni. Mandag skal presidenten tale om situasjonen i landet, opplyser det statlige nyhetsbyrået. FOTO: REUTERS / Khaled al-Hariri / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Assad har ikke talt siden 16. april, da han blant annet kunngjorde at unntakstilstanden som hadde vært i kraft i landet i nesten 50 år, skulle oppheves.

Kunngjøringen ble den gang mottatt med skepsis, og opposisjonelle og aktivister mente tiltaket ikke ville føre til noen reelle endringer.

Mandagens tale blir den tredje Assad holder siden det folkelige opprøret mot hans regime startet i mars.

Myndighetene har gjentatte ganger forsøkt å stanse protestbølgen med militær makt og bruk av vold, og tusenvis av syrere har måttet flykte over grensa til Tyrkia. Til tross for dette ser demonstrasjonene ikke ut til å avta.

(NTB)