Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syrias regime sier islamister sto bak massakre

Mener det var militante islamister som drepte 108 personer i den syriske byen Houla.

MASSEBEGRAVELSE: Folk er samlet til en massebegravelse etter at over hundre mennesker ble drept i den syriske byen Houla for noen dager siden. Foto: REUTERS/Shaam News Network/Handout/NTBScanpix
MASSEBEGRAVELSE: Folk er samlet til en massebegravelse etter at over hundre mennesker ble drept i den syriske byen Houla for noen dager siden. Foto: REUTERS/Shaam News Network/Handout/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i et brev til FNs sikkerhetsråd som ble offentliggjort i statlige syriske medier mandag.

Utenriksdepartementet i Syria sier hæren havnet i sammenstøt med flere hundre væpnede menn som utførte massakren. Departementet hevder gjerningsmennene brukte kniver, noe regimet ser som et tegn på at det var militante islamister.

«Ikke en eneste stridsvogn var inne i området, og den syriske hæren måtte forsvare seg på en måte som krevde stor grad av selvkontroll og hensiktsmessig respons, alt annet er ren løgn», heter det i brevet.

Overlevende og øyenvitner holder fast ved at enkelte av ofrene ble drept av artilleri og granater fra stridsvogner. FN-observatører som kom til stedet etter massakren, har også sett at det er blitt brukt både artilleri og granater fra stridsvogner.

FNs og Den arabiske ligas utsending til Syria, Kofi Annan, kom mandag til den syriske hovedstaden Damaskus. Han omtaler massakren som et grusomt øyeblikk med dyptgripende konsekvenser.

I gamlebyen i Damaskus valgte mange butikkeiere å holde stengt mandag i protest mot drapene i Houla, ifølge aktivister. Hæren og politiet skal ha gått rundt i området og gitt ordre om at butikkene skulle gjenåpnes, sier en aktivist til nyhetsbyrået Reuters.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media