- Syrias regjering gjør sjukehus til rakettmål

Syriske kampfly har skutt flere raketter mot et akuttsjukehus øst i storbyen Aleppo, melder Human Rights Watch. Organisasjonen mener regjeringa gir blaffen i folkeretten.

ETTER ANGREP: En ansatt tar skadene i øyesyn ved sjukehuset Dar Al Shifa, etter et angrep fra det syriske flyvåpenet. Regjeringsstyrkene anklages for å bryte krigens folkerett. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB Scanpix
ETTER ANGREP: En ansatt tar skadene i øyesyn ved sjukehuset Dar Al Shifa, etter et angrep fra det syriske flyvåpenet. Regjeringsstyrkene anklages for å bryte krigens folkerett. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det første angrepet mot sjukehuset Dar al Shifaa, som ligger i et område hvor opprørerne har makta, skjedde søndag. Fire sivile skal ha blitt drept, mens tre sjukepleiere ble såret. Tirsdag ble sjukehuset igjen rammet av raketter, og to sivile ble såret, deriblant en lege som skulle hente forsyninger til et feltsykehus på en annen kant av byen.

Angrepene har ført til store ødeleggelser på sjukehuset.

Brudd på folkeretten - Kampflyangrep mot et sjukehus to ganger på tre dager tyder på at dette ikke var noe uhell. Gjennom å skyte raketter mot et tydelig merket sjukehus viser regjeringen åpenbar mangel på respekt for sivile liv, sier Ole Solvang, som er i Aleppo for å granske menneskerettsbrudd for Human Rights Watch (HRW).

Organisasjonen viser til at angrep på sjukehus ikke skal skje, ifølge Genèvekonvensjonene, med mindre et sjukehus blir brukt til å begå fiendtlige handlinger. I så fall skal sjukehuset advares før et angrep.

Ingen væpnede der Ifølge HRW var det ingen opprørere på sjukehuset da det ble angrepet, og det var heller ingen tegn til at væpnede opposisjonelle var i virksomhet rundt bygningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer