Syrisk ambassadør hoppet av

Syrias ambassadør til Irak har hoppet av og ber syriske militære slutte seg til kampen for å styrte president Bashar al-Assad.

HOPPET AV: Syrias ambassadør i Irak, Nawaf al-Fares. Foto: REUTERS/Khaled al-Hariri
HOPPET AV: Syrias ambassadør i Irak, Nawaf al-Fares. Foto: REUTERS/Khaled al-Hariri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg erklærer at jeg fra dette øyeblikk slutter meg til det syriske folkets revolusjon, sier Nawaf al-Fares i et videoopptak som onsdag ble lagt ut på Facebook.

Han ber sine landsmenn om å følge hans eksempel og forene krefter for å fjerne det sittende regimet, som han kaller et mareritt som har ødelagt Syria gjennom mange år.

- Jeg ber medlemmer av militæret om å bli med i revolusjonen og forsvare landet og dets borgere. Vend våpnene mot de kriminelle fra dette regimet, oppfordrer den avgåtte ambassadøren.

Fares er den første høytstående syriske diplomaten som vender ryggen til Assad og støtter opposisjonen. Syriske aktivister mener beslutningen hans er en protest mot Assad-regimets brutale framferd mot egen befolkning.

Den avgåtte ambassadøren skal ha tette bånd til Syrias sikkerhetstjeneste. Han kommer fra Deir al-Zor, som den siste tiden har vært åsted for blodige angrep fra syriske regjeringssoldater mot sivilbefolkning og opposisjonsgrupper.

Ifølge menneskerettsaktivister har 17.000 mennesker mistet livet i Syria siden opprøret startet i mars i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer