Syrisk eks-landslagsspiller dømt for menneskesmugling i Norge

Hjalp flyktninger med id-papirer, bestilte flybilletter og veiledet dem med reiseruter.

NORGE: Flere av personene mannen hjalp, endte opp i Norge. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
NORGE: Flere av personene mannen hjalp, endte opp i Norge. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En norsk statsborger i 30-åra er i Oslo tingrett dømt til to og et halvt års fengsel for brudd på utlendingsloven og dokumentforfalskning. Mannen hjalp et tjuetall personer med å komme seg ulovlig til Europa og Norge. Det kommer fram i en fersk dom fra Oslo tingrett.

Det er desember i 2014 da arbeidet med saken starter i Norge. Justis- og beredskapsdepartementet får en henvendelse fra tsjekkisk politi. De har nylig gjennomført en omfattende etterforskning i forbindelse med falske identitetspapirer i det østeuropeiske landet.

En rekke syriske flyktninger har fått hjelp til å komme til Europa. Blant navnene som dukker opp på mellommenn, er også en mann bosatt i Norge.

Flere kom til Norge

Mens den organiserte gruppen stilles for retten i utlandet, åpner norsk politi straffesak mot mannen i 30-åra i Oslo. Få dager senere gjennomfører de ransakelse og pågripelse av mannen, som tidligere blant annet har spilt på Syrias landslag i strandfotball.

Ifølge dommen fra Tsjekkia hevder bakmennene å ha tatt en pris på mellom 300 og 600 euro per falske dokument. Mannen, som i dag har bodd i Norge i sju år, hevder på sin side at han ikke har tjent penger på å være mellommann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer