SATT I FLAMMER: En syrisk flyktningleir i Bekaa har blitt satt i flammer etter voldtektspåstander. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
SATT I FLAMMER: En syrisk flyktningleir i Bekaa har blitt satt i flammer etter voldtektspåstander. Foto: AFP Photo/NTB ScanpixVis mer

Syrisk flyktningleir satt i flammer etter påstander om voldtekt av funksjonshemmet mann (29)

Hundrevis av flyktninger havnet nok en gang på flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hundrevis av syriske flyktninger har nok en gang havnet på flukt.

Årsaken er at innbyggerne i landsbyen Bekaa øst i Libanon mener noen av dem voldtok en funksjonshemmet mann. Rasende innbyggere satte derfor fyr på den syriske teltleiren i brann.

Grunneier kom med påstandene Ahmed Abdul Mahmud (33) forteller til nyhetsbyrået AFP at angriperne brukte vold mot flyktningene og stjal deres eiendeler, i tillegg til å sette teltleiren i flammer.

- Det er ikke et eneste telt igjen. De beskylder oss for å angripe en ung mann, selv om de vet at den libanesiske hæren allerede har gjennomsøkt teltene og arrestert rundt 30 personer og deretter løslatt dem alle fordi det ikke finnes beviser, sier 33-åringen.

Han hevder det er den mektige Dirani-familien som står bak. Familien eier grunnen teltleiren står på. Det faktum har fått flere til å hevde at familien bare har satt ut ryktene for å få kontroll på eiendommen igjen.

- Lurt inn og voldtatt Ali Dirani hevder overfor AFP at fire flyktninger utførte sexovergrepet mot en 29 år gammel mann, som skal være funksjonshemmet.

- Han gikk forbi teltleiren og fire personer lurte han inn i et telt og voldtok ham. Mannens mor fant blodspor i buksene hans og varslet innbyggerne i landsbyen, sier Dirani.

Men en lege nyhetsbyrået AFP har snakket med sier at det ikke finnes noen spor som taler for at 29-åringen skal ha blitt voldtatt.

- Det finnes ikke noe medisinsk bevis som indikerer at den unge mannen ble utsatt for noe angrep. Det er ingen tegn til vold, blod eller blåmerker, sier Ahmed Walid Suleiman.