Syrisk jagerfly skutt ned av Israel

Jagerflyet skal ha beveget seg innenfor den israelske grensa.

Israel skal ha skutt ned et syrisk jagerfly, melder nyhetsbyrået AFP på Twitter like før klokka 13.30 norsk tid.

En talsperson for Israel Defence Forces (IDF) skriver også på Twitter at to missiler ble fyrt av mot et syrisk Sukhoi jagerfly som var innenfor det israelske luftrommet.

Sukhoi jagerflyet, som er laget i Russland, var ifølge talspersonen til IDF under overvåkning da det kom rundt to kilometer inn i luftrommet til Israel.

Beboere i området nord i Israel skal ha sett missiler bli avfyrt og hørt eksplosjonene i etterkant, skriver den israelske avisa Haaretz.

Ifølge IDF har det siden vært en økning i kampene mellom ulike syriske parter siden tirsdag morgen, deriblant en økning i aktiviteten til det syriske luftforsvaret.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har syriske og russiske fly angrepet et område med jihadister i Sør-Syria nær grensen til Jordan og de israelskokkuperte Golanhøydene.

Minst fire sivile skal ha blitt drept. Ifølge SOHR er 41 sivile drept i angrepene mot den opprørskontrollerte lommen på mindre enn ei uke. Elleve av dem skal være barn.

Syriske statskontrollerte medier har meldt at regjeringsstyrker har nådd fram til gjerdet som markerer grensen til de israelskokkuperte områdene.

Syrisk fjernsyn viser bilder av en israelsk observasjonspost som ligger 400 meter fra gjerdet.