Syrisk opposisjon ber om utenlandsk hjelp

Etter meldingene om at 47 kvinner og barn er blitt drept i Homs.

NYE BOMBEANGREP: Dette bildet hentet fra en YouTube-video viser angivelig nye bombeangrep mot nabolagene Rifai and Karm al-Zeitun i Homs i Syria i går. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE
NYE BOMBEANGREP: Dette bildet hentet fra en YouTube-video viser angivelig nye bombeangrep mot nabolagene Rifai and Karm al-Zeitun i Homs i Syria i går. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi ber om umiddelbar arabisk og internasjonal militærintervensjon, sier Georges Sabra fra Det syriske nasjonalrådet (SNC).

På en pressekonferanse i Istanbul mandag ba han om at det snarest opprettes en flyforbudssone over Syria.

Opposisjonsalliansen tar også til orde for angrep mot syriske styrker.

Mandag ble det kjent at 47 kvinner og barn er funnet drept på bestialsk vis i den syriske byen Homs. SNC omtaler hendelsen som en «massakre».

Aktivister har flere ganger tidligere meldt om drap og overgrep utført av væpnede gjenger som støtter regjeringen. Mandag ba de om at FN holder et hastemøte som følge av «massakren».

26 av de drepte er barn, mens 21 er kvinner, ifølge aktivisten Hadi Abdallah.

I nyhetsmeldinger på syrisk fjernsyn mandag hevdes det imidlertid at de drepte er innbyggere i Homs som er blitt kidnappet av væpnede terrorister, som så skal ha filmet sine ofre for å sverte regjeringsstyrkene.

De drepte er funnet med strupene skåret over, og flere er også stukket med kniv. De skal ha blitt drept i bydelene Karm el-Zaytoun og Al-Adawiyeh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer