Syrisk opprørere anklages for brutale drap

Videoer lagt ut på YouTube.

OPPRØRER: Syriske opprørere beskyldes for brutale drap.     Foto: Phil Moore / AFP / NTB Scanpix
OPPRØRER: Syriske opprørere beskyldes for brutale drap. Foto: Phil Moore / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en video blir døde mennesker kastet ned fra taket på et postkontor, til jubel fra en hoiende menneskemengde. Rasende folk på bakken sparker deretter løs på likene og anklager dem for å være medlemmer av den regimevennlige shabiha-militsen.

I en annen video får en ung mann halsen skåret over av det som synes å være opprørere. Også han anklages for å tilhøre shabiha-militsen, mens han ligger blødende og døende på bakken.

- Laget av regimet Opptakene av det som framstår som summariske henrettelser uten lov og dom vekker dyp bekymring i vestlige land som offentlig har gått ut med støtte til de syriske opprørerne, men som i stillhet er bekymret for at det er fanatiske sunnimuslimer med bånd til terrornettverket al-Qaida i deres rekker.

Opprørstalsmenn hevder at drapsvideoene kan ha blitt laget av regimet for å stille dem i et dårlig lys, men uten å kunne dokumentere dette.

- Dreper med kniv Den regimevennlige militsen rykket inn i Damaskus da opprørerne sist gang trakk seg tilbake fra flere bydeler i hovedstadens sentrum, fortalte en anonym aktivist til NTB i helgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer