Syrisk opprørsgruppe hevder at russisk pilot er død

Det viser angivelig en video som skal være sendt til nyhetsbyrået Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En syrisk opprørsgruppe hevder en av de russiske pilotene fra flyet som ble skutt ned nær grensa til Tyrkia, er død.

En video, sendt fra opprørsgruppa til Reuters, viser angivelig en russisk pilot som ligger ubevegelig på bakken.

- Flyet truffet fra bakken Samtidig melder nyhetsbyrået DPA at en «moderat syrisk opprørsgruppe» sier en av flygerne i det russiske kampflyet som ble skutt ned, er drept.

Kilder i flere opprørsgrupper i området sier at flygeren ble skutt og drept etter at han skjøt seg ut i fallskjerm fra flyet som var i ferd med å styrte.

Tyrkiske myndigheter bekrefter at de har skutt ned et russisk fly som de hevder krenket tyrkisk luftrom. Russlands forsvarsdepartement benekter at flyet var inne over Tyrkia.

Men Russlands forsvarsdepartement sier de kan bevise at flyet var i syrisk luftrom hele tida. De sier også at flyet ble truffet av artilleri fra bakken, ifølge Interfax.

- Så ikke ut som uhell NATO holder tett kontakt med medlemslandet Tyrkia etter nedskytingen av et russisk fly.

- NATO følger situasjonen tett. Vi er i kontakt med tyrkiske myndigheter, sier en tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

I begynnelsen av oktober ble tyrkisk luftrom to ganger krenket av russiske fly som deltar i luftangrep i Syria. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg mente den gang det ikke så ut som noe uhell, selv om det var forklaringen fra Moskva.

Ble advart flere ganger En tyrkisk militærtalsmann sier det var tyrkiske F16-fly som skjøt ned kampflyet. Han gjør det klart at flyet ble advart flere ganger før det ble åpnet ild, men at advarslene ble ignorert.

 BLE SKUTT NED:  Flyet styrtet i et område som kalles Turkmen-fjellet i Hatay-provinsen, ikke langt fra kystbyen Latakia.
BLE SKUTT NED: Flyet styrtet i et område som kalles Turkmen-fjellet i Hatay-provinsen, ikke langt fra kystbyen Latakia. Vis mer

Russiske militærhelikoptre søker etter pilotene fra det nedskutte krigsflyet nær den syriske grensa, melder tyrkiske Dogan News Agency.

Dmitrij Peskov, talsmannen for Russlands president Vladimir Putin, kaller nedskytingen av et russisk fly i Syria en alvorlig hendelse, men sier det er for tidlig å konkludere.

- Det er bare helt umulig å si noe uten å ha mer utfyllende informasjon, sier Peskov til medier i Moskva.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram