- Syrisk regjering deltar i fredskonferanse

Melder russisk UD i dag.

EKSTREME ØDELEGGELSER:  Dette bildet er sendt til nyhetsbyrået Ap av Aleppo Media Center, og viser at den Unesco-listede gamlebyen i Aleppo også er rammet av den stadig mer blodige borgerkrigen. I midten av det gamle markedet er syriske opprørere. Over to år med demonstrasjoner og borgerkrig har medført at rundt 80.000 mennesker er drept og at millioner av mennesker er drevet på flukt. Nå sier en russisk talsmann at han håper de stridende syriske partene snart møtes i Geneve, for å få en slutt på konflikten. Foto: Aleppo Media Center/Ap/Scanpix
EKSTREME ØDELEGGELSER: Dette bildet er sendt til nyhetsbyrået Ap av Aleppo Media Center, og viser at den Unesco-listede gamlebyen i Aleppo også er rammet av den stadig mer blodige borgerkrigen. I midten av det gamle markedet er syriske opprørere. Over to år med demonstrasjoner og borgerkrig har medført at rundt 80.000 mennesker er drept og at millioner av mennesker er drevet på flukt. Nå sier en russisk talsmann at han håper de stridende syriske partene snart møtes i Geneve, for å få en slutt på konflikten. Foto: Aleppo Media Center/Ap/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den syriske regjering har «i prinsippet» gått med på å delta i en konferanse om landets framtid, melder russisk utenriksministerium i dag, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Det er Russland og USA som har foreslått et møte mellom de stridende syriske partene i Geneve, som antas å finne sted innen to uker.

- Vi noterer oss med glede at vi har fått i stand en prinsippavtale fra Damaskus om at de skal delta i den internasjonale konferansen, for at syrerne selv skal finne en politisk løsning og løse konflikten, som er ødeleggende for nasjonen og regionen, sier den russiske UD-talsmannen Aleksandr Lukasjevitsj i dag, ifølge Al Jazeera.

Umulig å tidfeste Den russiske talsmannen Aleksandr Lukasjevitsj sier imidlertid at det er umulig å sette en dato for konferansen fordi det «ikke er klart hvem som vil snakke på vegne av opposisjonen og hvilke fullmakter de vil ha».

Opposisjonsgrupper i Syria har ved gjentatte anledninger sagt at de ikke ønsker at president Bashar al-Assad eller noen av hans nærmeste skal delta i en mulig konferanse.

Lukasjevitsj sier at Moskva «ikke var oppmuntret» av resultatene som har kommet ut av møter med den Nasjonale koalisjonen for de syriske revolusjonære og opposisjonsstyrkene.

FN-tall viser at rundt 80.000 mennesker har mistet livet og flere millioner syrere er på flukt etter at opprøret mot Bashar al-Assad og hans regime startet i mars 2011.