Syrisk våpenhandler pågrepet i Spania

USA vil tiltale Monzer al-Kassar for terrorisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det syriske våpenhandleren Monzer al-Kassar er pågrepet av spansk politi på oppfordring fra USA, som vil tiltale ham for terrorisme.

Al-Kassar ble pågrepet på flyplassen i Madrid fredag, opplyser spansk politi. Syreren har i mange år bodd i Spania, og går under kallenavnet Prinsen av Marbella på grunn av sin ekstravagante livsførsel.

En domstol i New York har imidlertid siktet ham for blant annet sammensvergelser og planer om å drepe amerikanske statsborgere, for å ha gitt økonomiske bidrag til terrorister, for hvitvasking av penger og for å være i ulovlig besittelse av luftvernraketter.

Al-Kassar vil bli framstil for en domstol senere på fredagen. Ifølge spansk lovgiving har USA nå 40 dager på seg til å kreve ham utlevert. Amerikanske myndigheter har ikke villet kommentere pågripelsen.

I 1995 ble al-Kassar frikjent av spansk høyesterett for anklagene om piratvirksomhet i forbindelse med kapringen av det italienske cruiseskipet «Achille Lauro».

(©NTB)

TERRORMISTENKT: USA har siktet Monzer al-Kassar for støtte til terrorisme. Foto:REUTERS/Spanish Police/Handout/SCANPIX
TERRORMISTENKT: USA har siktet Monzer al-Kassar for støtte til terrorisme. Foto:REUTERS/Spanish Police/Handout/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer