Syrisk våpenhvile brutt etter få dager

Våpenhvilen for tre landsbyer vest og nordvest i Syria ble brutt lørdag kveld, ifølge en eksilgruppe. Opprørere hevder at det var regjeringsstyrker som brøt avtalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våpenhvilen, som kom i stand med bistand fra FN, skulle vare i seks måneder og gjaldt for byen Zabadani nær Libanons grense samt al-Foua og Kefraya i Idlib-provinsen-provinsen nordvest i Syria. Også tidligere forsøk på våpenhviler i området er blitt brutt i løpet av kort tid.

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bombet antatte opprørere al-Foua sent lørdag. Opprørerne i området hadde like før kommet med en uttalelse der de hevdet at regjeringen i landet hadde brutt våpenhvilen ved å slippe tønnebomber over den nærliggende landsbyen Taftanaz.

I uttalelsen sier de at de gjengjeldte bombingen ved å angripe al-Foua og Kefraya.

SOHR sier at man kunne høre eksplosjoner i Taftanaz og at regjeringsstyrkenes tønnebomber drepte minst fem mennesker der. Det er uklart om landsbyen var en del av våpenhvilen.

Lederen for den sjiamuslimske libanesiske Hizbollah-geriljaen, som støtter den syriske regjeringen, bekreftet fredag at det var inngått en seks måneder lang våpenhvile. Målet var blant annet at 10.000 sivile skulle evakueres fra området.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram