Syriske Abdul solgte penner på gata for å forsørge datteren. Akershus-mann har nå fått verden til å åpne lommeboka

- Det har tatt helt av.

FÅR UVENTET HJELP: Bildet av flyktningen Abdul som selger penner på gata i Beirut med en sovende datter på armen har gått verden rundt etter at islendingen Gissur Simonarson, bosatt i Gjerdrum, retweetet det. Nå har han startet innsamslingsaksjon og fått inn nærmere 60 000 dollar.
FÅR UVENTET HJELP: Bildet av flyktningen Abdul som selger penner på gata i Beirut med en sovende datter på armen har gått verden rundt etter at islendingen Gissur Simonarson, bosatt i Gjerdrum, retweetet det. Nå har han startet innsamslingsaksjon og fått inn nærmere 60 000 dollar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildet av den syriske flyktningen som forsøker å selge penner i Beirut i Libanon med en sovende datter over skuldra, går nettet rundt.

Det hjerteskjærende bildet har startet en pengeinnsamlingskampanje for mannen på internett gjennom indiegogo. I 18-tida i kveld har over 67 000 dollar blitt samlet inn på 24 timer. Det er etter dagens kurs over 555 000 kroner.

Og mannen bak innsamlingen er Gissur Simonarson (32) fra Island, bosatt i Gjerdrum i Akershus. Tirsdag tweetet han bildene av mannen med pennene og dattera som sover. Så ballet det på seg. For cirka et døgn siden klarte han via Twitter-hjelp med hashtaggen #buypens å identifisere mannen som en syrisk alenefar ved navn Abdul Haleem Al-Kader. Så startet innsamslingsaksjonen. Målet var å få inn 5000 dollar.

- Det tar helt av. Jeg er veldig ydmyk og overveldet av responsen. Jeg håpet jeg skulle klare å samle inn litt penger til klær og mat, men nå har han blitt en rik mann, sier Simonarson til Dagbladet.

Han sier han har vært opptatt i intervjuer med internasjonale medier i hele dag. Han forteller at han var i kontakt med Abdul i går kveld, som er takknemlig for all oppmerksomheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer