Syriske flyktninger beskutt på grensa til Tyrkia

To syrere skal ha blitt drept og opptil 15 såret, etter angrep fra syriske regjeringsstyrker.

SKADD: En såret syrer behandles på et tyrkisk sykehus etter dagens skyting. Foto: ANADOLU / HASAN OZKAL / EPA / NTB SCANPIX
SKADD: En såret syrer behandles på et tyrkisk sykehus etter dagens skyting. Foto: ANADOLU / HASAN OZKAL / EPA / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To syrere skal ha blitt drept og opptil 15 såret i et angrep mot flyktninger ved grensa til Tyrkia.

Ifølge guvernøren i den tyrkiske grenseprovinsen Kilis, som ligger like nord for den voldsherjede syriske byen Idlib, forsøkte en gruppe flyktninger å ta seg fra tyrkisk side av grensa tilbake til Syria da de ble beskutt av snikskyttere.

I et intervju med tyrkisk CNN sier guvernøren at flyktningene var på vei for å hjelpe soldatene i den syriske opprørshæren, som var blitt omringet av syriske sikkerhetsstyrker.

Ifølge guvernøren ble elleve personer såret i angrepet. En tyrkisk tjenestemann sier imidlertid til nyhetsbyrået Anatolia at 17 sårede var blitt brakt til Tyrkia.

- To av dem døde senere, sier han.

Hendelsen fant sted like ved en flyktningleir i Kilis. Tidligere mandag kom det meldinger om at to flyktninger var blitt drept og en tyrkisk tolk såret da syriske sikkerhetsstyrker skjøt mot leiren. Det er uklart om det er snakk om to ulike skyteepisoder.

Tyrkias viseutenriksminister sa mandag til fjernsynskanalen NTV at våpenhvileavtalen for Syria som etter planen skal tre i kraft tirsdag, er «ugyldig», og at en ny fase i konflikten vil starte.

(NTB)