Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syriske opprørere erklærer kontroll over ny grensepost

En tredje grensepost ved grensen til Tyrkia skal være under kontroll av syriske opprørere.

DRAMATISK Dette bildet fra en nyhetskanal til den syriske opposisjonen viser en eksplosjon i Jouret al-Shayyah i byen Homs. Det er nå kraftige kamper flere steder i det borgerkrigsherjede landet.  Foto: AFP/NTB Scanpix
DRAMATISK Dette bildet fra en nyhetskanal til den syriske opposisjonen viser en eksplosjon i Jouret al-Shayyah i byen Homs. Det er nå kraftige kamper flere steder i det borgerkrigsherjede landet. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig har regjeringshæren gjenerobret en grensepost ved grensen til Irak.

 Grenseovergangen Bab al-Salam ligger nord for storbyen Aleppo og fører over til den sørlige delen av Tyrkia.

En talsmann for opprørerne sa i dag at deres stillinger ved grensen blir bombardert av regjeringssoldater som står et godt stykke unna.

Syriske opprørere har de siste dagene også tatt kontroll over to andre grenseoverganger til Tyrkia, Bab al-Hawa og Jarablus, samt to grenseoverganger til Irak.

Men søndag meldte en irakisk guvernør at syriske regjeringsstyrker har gjenerobret kontrollen over grenseposten Yarabiyah. Regjeringssoldatene møtte ingen motstand da de inntok posten, ifølge guvernør Atheel al-Nujaifi i Nineveh nord i Irak.

Opprørerne skal fortsatt ha kontroll over grenseovergangen Albu Kamal, som ligger lenger sør.

Den tredje grenseovergangen mellom Syria og Irak, Tenef, kontrolleres av syriske regjeringsstyrker. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media