Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våpenhvile i Aleppo

Syriske opprørere har forhandlet fram våpenhvile med Russland

Kan tre i kraft i løpet av noen timer.

ALEPPO: Sluttspillet om den delte byen Aleppo er nær. Over 100 000 innbyggere er fanget i den opprørskontrollerte delen i øst. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syriske opprørere sier de har framforhandlet en avtale om våpenhvile i Aleppo med Russland. Det melder Al Jazeera i 17.30-tida. Det har vært et stort internasjonalt press for å stoppe bombingen av byen, der mange sivile er fanget, og en våpenhvile vil gjøre det mulig å evakuere.

- Det er oppnådd enighet om evakuering av Aleppos beboere, sivile og krigere med lette våpen, fra de beleirede delene av Øst-Aleppo, sier Yasser al-Youssef, talsmann for den sentrale opprørsgruppa Nurredin al-Zinki, ifølge AFP.

PÅ FLUKT: En syrisk statskanal har lagt ut en video som viser tusenvis av syrere forlate Aleppo i dag. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge talsmannen er avtalen støttet av Russland og Tyrkia. Han skisserer at sivile og sårede vil bli evakuert først.

Ifølge Reuters bekrefter Russlands FN-utsending at en våpenhvileavtale er i havn, og at evakueringen kanskje kan begynne om noen timer.

I løpet av dagen har det kommet flere meldinger om alvorlige overgrep mot sivilbefolkningen i den beleirede byen. FNs høykommissær for flyktninger har uttalt at regjeringsalliert milits likviderer sivile for fote. I tillegg rapporteres det at et stort antall barn er fanget i kampene.

Ulike opprørsgrupper har kontrollert den østlige delen av Syrias største by i fire år, men soldater lojale mot president Bashar al-Assad er i ferd med å vinne tilbake kontrollen i en storstilt offensiv, støttet av russiske styrker, Iran og Hizbollah-militsen. Anslagsvis 90 prosent av byen er nå under regjeringsstyrkenes kontroll.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!