Våpenhvile i Aleppo

Syriske opprørere har forhandlet fram våpenhvile med Russland

Kan tre i kraft i løpet av noen timer.

ALEPPO: Sluttspillet om den delte byen Aleppo er nær. Over 100 000 innbyggere er fanget i den opprørskontrollerte delen i øst. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Syriske opprørere sier de har framforhandlet en avtale om våpenhvile i Aleppo med Russland. Det melder Al Jazeera i 17.30-tida. Det har vært et stort internasjonalt press for å stoppe bombingen av byen, der mange sivile er fanget, og en våpenhvile vil gjøre det mulig å evakuere.

- Det er oppnådd enighet om evakuering av Aleppos beboere, sivile og krigere med lette våpen, fra de beleirede delene av Øst-Aleppo, sier Yasser al-Youssef, talsmann for den sentrale opprørsgruppa Nurredin al-Zinki, ifølge AFP.

Ifølge talsmannen er avtalen støttet av Russland og Tyrkia. Han skisserer at sivile og sårede vil bli evakuert først.

Ifølge Reuters bekrefter Russlands FN-utsending at en våpenhvileavtale er i havn, og at evakueringen kanskje kan begynne om noen timer.

I løpet av dagen har det kommet flere meldinger om alvorlige overgrep mot sivilbefolkningen i den beleirede byen. FNs høykommissær for flyktninger har uttalt at regjeringsalliert milits likviderer sivile for fote. I tillegg rapporteres det at et stort antall barn er fanget i kampene.

Ulike opprørsgrupper har kontrollert den østlige delen av Syrias største by i fire år, men soldater lojale mot president Bashar al-Assad er i ferd med å vinne tilbake kontrollen i en storstilt offensiv, støttet av russiske styrker, Iran og Hizbollah-militsen. Anslagsvis 90 prosent av byen er nå under regjeringsstyrkenes kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer