Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Syriske opprørere inntok grensepost

Tok kontroll ved grensa til Irak etter harde kamper.

GRENSEOVERGANG: Opprørerne skal ha tatt kontroll over denne grenseovergangen, her fotografert i 2004. Foto: EPA/Scanpix
GRENSEOVERGANG: Opprørerne skal ha tatt kontroll over denne grenseovergangen, her fotografert i 2004. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske opprørere tok torsdag kontroll over en grensepost mellom Syria og Irak, opplyser to tjenestemenn på den irakiske siden av grensen. Opprørerne skal nå ha erobret alle overgangene langs grensen.

Ifølge en irakisk oberst begynte kampene midt på dagen. Samme kveld ble det syriske flagget senket og erstattet med flagget som representerer Den frie syriske hær, opplyser en ikke navngitt kilde til nyhetsbyrået AFP.

- Alle grenseovergangene mot Irak er nå på Den frie syriske hærs hender. Regjeringshæren konsentrerer seg om det som skjer i hovedstaden Damaskus, sa den irakiske viseutenriksministeren Adnan al-Assadi på telefon til byrået.

Bekrefter Grenseposten som ble inntatt torsdag heter Albu Kamal. En annen tjenestemann bekrefter opplysningene, samtidig som det meldes at opprørere har gått til angrep mot en grenseovergang ved Tyrkia.

Det er uklart om angrepet mot Bab al-Hawa i provinsen Idlib nordvest i Syria har lyktes. Overgangen ligger på en viktig handelsrute mellom Syria og Tyrkia, og kampene rundt den har rast i halvannen uke.

En talsmann for opprørerne opplyser til Reuters at de ble tvunget til å trekke seg tilbake fra overgangen. Byrået AFP meldte omtrent samtidig at Bab al-Hawa var erobret av angriperne, og oppga en syrisk eksilgruppe i London som kilde.

Angrep Bab al-Hawa skal ha vært bemannet med rundt 200 soldater fra regjeringshæren i Syria. Et ukjent antall opprørere gikk til angrep mot overgangen, men opposisjonens talsmann Ahmad Zaidan sier til Reuters at de ble tvunget tilbake da garnisonen fikk støtte fra helikoptre.

Stadig flere syrere flykter fra krigshandlingene og søker tilflukt i det nordlige nabolandet Libanon. Mer enn 18.600 skal ha krysset grensen i tidsrommet fra onsdag til torsdag, sier en ikke navngitt tjenestemann ifølge AFP.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media