Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syriske opprørere skal ha skutt ned kampfly

Skal tilhøre de syriske regjeringsstyrkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som får sine opplysninger fra et nettverk av aktivister og informanter på bakken i det krigsherjede landet, melder også om nedskytningen. Gruppa mener flyet sannsynligvis tilhørte de syriske regjeringsstyrkene.

SOHR sier opprørere i provinsen Hama skjøt ned flyet med to varmesøkende raketter, mens opprørsgruppen som opererer i området, Jaish al-Nasr, sier flyet ble truffet av luftvernartilleri.

Det syriske regimet hadde lørdag ikke kommentert saken. Syriske fly er ved tidligere anledninger blitt skutt ned med luftvernartilleri. Opprørsgrupper har bedt utenlandske støttespillere, blant annet Saudi-Arabia, om å gi dem luftvernraketter for å stanse angrepene fra syriske og russiske kampfly. Gruppene har imidlertid gitt uttrykk for at slike leveranser ikke er blitt gjort. Frykt for at avanserte raketter skal havne i hendene til ekstremistgrupper som IS er av årsakene til det.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media