- Syriske opprørere tar FNs våpen på Golan

FN måtte mandag trekke hundrevis av soldater i fredsstyrken ut av Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske opprørere som er tilknyttet al-Qaida, har tatt våpen, uniformer og kjøretøyer fra FN-styrkene på Golanhøydene og samtidig opprettet en «sikker sone» for å angripe regjeringsstyrkene, sier Syrias FN-ambassadør.

FN måtte mandag trekke hundrevis av soldater i fredsstyrken ut av Syria og inn på den israelsk-kontrollerte delen av Golanhøydene etter at syriske opprørere rykket fram mot stillingene deres.

Syrias FN-ambassadør Bashar Ja'afari sier at krigere fra Nusrafronten nå har okkupert hele den syriske siden av Golanhøydene og drevet ut soldatene fra FNs fredsbevarende styrke UNDOF.

Han sier at de nå kjører rundt i FNs biler, med FNs symboler og bruker UNDOFs uniformer, våpnene til FN og FNs stillinger til å angripe regjeringsstyrkene og sivile.

Han beskyldte Israel, Qatar og Jordan for å ha sammensverget seg for å la opprørerne ta kontrollen over deler av buffersonen.

FNs sikkerhetsråd møtes onsdag for å drøfte krisen på Golanhøydene etter at over 40 FN-soldater fra Fiji ble holdt som gisler i to uker av opprørerne.

(NTB)