PRESSES UT: Arkivfoto fra den historiske oldtidsbyen Palmyra i Syria, tatt i 2014. De syriske regjeringsstyrkene og deres allierte har de siste dagene presset ekstremistgruppa IS til utkanten av byen, som har vært unde IS' kontroll siden mai 2015. Foto: Joseph Eid/AFP/NTB Scanpix
PRESSES UT: Arkivfoto fra den historiske oldtidsbyen Palmyra i Syria, tatt i 2014. De syriske regjeringsstyrkene og deres allierte har de siste dagene presset ekstremistgruppa IS til utkanten av byen, som har vært unde IS' kontroll siden mai 2015. Foto: Joseph Eid/AFP/NTB ScanpixVis mer

- Syriske regjeringsstyrker presser IS ut av oldtidsbyen Palmyra

Det syriske militære prøver å gjenoppta kontrollen over Palmyra, som ekstremistgruppa IS beleiret i mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De syriske regjeringsstyrkene og deres allierte har presset ekstremistgruppa IS til utkanten av byen Palmyra, om lag 215 kilometer nordøst for hovedstaden Damaskus, ifølge aktivister.

Det syriske militære prøver å gjenoppta kontrollen over Palmyra, som ekstremistgruppa IS beleiret i mai.

Oldtidsbyen har vært åsted for voldsomme sammenstøt onsdag etter at de syriske regjeringsstyrkene sammen med russiske og syriske luftforsvaret tok kontroll over deler av et område ved byen, opplyser Syrian Observatory of Human Rights (SOHR).

En militærkilde sier til det statlige nyhetsbyrået SANA, at regjeringsstyrkene og de allierte har fått kontroll over området etter å ha eliminert «den siste terroristen» og refererte til opprørerne fra ekstremistgruppa IS.

Russlands president Vladimir Putin, som i forrige uke sa han trakk tilbake store deler av det russiske militæret, sier han tror at den syriske regjeringsstyrker vil overta Palmyra innen kort tid.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram