- Syriske snikskyttere sikter seg ut gravide

Snikskyttere i Syria konkurrerer seg imellom om å skyte gravide og barn, hevder britisk lege.

SIKTER SEG UT GRAVIDE: Snikskyttere i Syria konkurrerer seg imellom om å skyte gravide og barn, hevder britisk lege. Her er et bilde av Aleppo sett delvis gjennom et sikte holdt opp av Free Syrian Army for en fotograf 11. september i år. Foto: Reuters/Aref Hretani/NTB Scanpix
SIKTER SEG UT GRAVIDE: Snikskyttere i Syria konkurrerer seg imellom om å skyte gravide og barn, hevder britisk lege. Her er et bilde av Aleppo sett delvis gjennom et sikte holdt opp av Free Syrian Army for en fotograf 11. september i år. Foto: Reuters/Aref Hretani/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De fleste ufødte barna vi opererte ut var sju, åtte, ni måneder gamle, noe som betyr at det var rimelig åpenbart at disse kvinnene var gravide, sier legen David Nott til CNN.

Han viser fram et røntgenbilde et foster med en kule i hodet. Moren overlevde, men barnet ble skutt og drept i hennes livmor.

Også små barn blir skutt av snikskytterne, sier Nott, som jobbet som frivillig lege nord i Syria for organisasjonen Syria Relief.

Nott forteller at nesten alle operasjonene han utførte var sårede ofre for snikskyttere.

Bilder Syria Relief har gitt til CNN viser en liten jente med neglelakk på en sykeseng med skuddskader i hodet. Hun ser ikke eldre ut enn kanskje fem år. Et annet bilde viser en jente på samme alder under et grønt laken med et stort sår i pannen. (©NTB)