Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syriske soldater på vei ut av Libanon

De første syriske soldatene beveger seg nå østover fra Beirut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En liten syrisk militærkolonne var tirsdag på vei østover fra Beirut samtidig som syriske soldater flyttet ut av sine forlegninger 12 kilometer øst for den libanesiske byen.

Presidentene i de to landene ble mandag enige om at de 14.000 syriske soldatene skal flyttes til Bekaa-dalen nær grensen mot Syria innen utgangen av mars, og det blir antatt at forflytningene tirsdag er ledd i denne tilbaketrekningen.

Ni militære lastebiler ble tirsdag observert på hovedveien mot Damaskus, og i Dahr al-Wahsh 12 kilometer øst for Beirut flyttet syriske soldater ut av sine gamle forlegninger.

De syriske soldatene skal i første omgang omgrupperes og stasjoneres langs grensen, og når denne operasjonen er fullført i slutten av måneden, skal det tas stilling til når de skal trekkes helt ut av Libanon.

Over 35.000 syriske soldater ble sendt inn i Libanon i 1976, og rundt 14.000 soldater står fortsatt i landet. I tillegg har Syria et omfattende etterretningsapparat som følger situasjonen i Libanon. (©NTB)

(NTB-AFP)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!