Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syriske soldater skyter mot sivile i massive angrep nå

Flere tusen soldater satt inn i morges.

VOLDSOM URO: Dette bildet viser sivile på flukt i byen Barzah i Syria lørdag. I dag har det vært en ny, tung offensiv mot sivile i Syria. Foto: Reuters/Scanpix
VOLDSOM URO: Dette bildet viser sivile på flukt i byen Barzah i Syria lørdag. I dag har det vært en ny, tung offensiv mot sivile i Syria. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syriske styrker har stormet flere områder som har vært sentrum for regimekritiske demonstrasjoner og skutt mot sivile, ifølge øyenvitner.

Ifølge Reuters er tretten mennesker drept i kystbyen Jabla.

Snikskyttere Også i Douma, en forstad til hovedstaden Damaskus, skal sikkerhetsstyrker ha skutt mot sivile og arrestert flere.

Flere tusen syriske soldater har også rykket inn i den sørlige byen Deraa. Flere mennesker er drept, ifølge politiske aktivister.

Et øyenvitne i Deraa gjengitt hos NTB sier det er vanskelig å vite hvor mange som er såret eller drept, ettersom snikskyttere gjør det umulig å nå fram til ofrene.

- Det ligger lik i gatene, og vi kan ikke nå fram til dem, forteller en ikke navngitt aktivist på telefon til nyhetsbyrået AFP mandag.

Flere tusen Om lag 3000 syriske soldater skal ha tatt seg inn i byen med stridsvogner og pansrede kjøretøyer i løpet av natt til mandag.

- De skyter i alle retninger og rykker fram under beskyttelse av stridsvogner, sier aktivist Abdullah Al-Harriri, ifølge NTB.

De fleste utenlandske journalistene i regionen er blitt utvist fra Syria, noe som gjør det vanskelig å få bekreftet situasjonen fra uavhengig hold.

Deraa er byen hvor demonstrasjonene mot president Bashar al-Assads regime startet i midten av mars.

Dagbladet følger situasjonen.

PROTESTERER: Denne unge mannen har laget en plakat som framstiller president Bashar al-Assad som Hitler. Foto. AFP/DOMINIQUE FAGET/Scanpix
PROTESTERER: Denne unge mannen har laget en plakat som framstiller president Bashar al-Assad som Hitler. Foto. AFP/DOMINIQUE FAGET/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media