Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syriske stridsvogner rullet inn i opprørerby

Jakter kritikere. Skjermer presidentens egen folkegruppe.

 PÅ VEI:  Syriske stridsvogner på vei fredag for å "stagge" kritikere i havnebyen Banias.  FOTO: AFP/YOUTUBE/SCANPIX.
PÅ VEI: Syriske stridsvogner på vei fredag for å "stagge" kritikere i havnebyen Banias. FOTO: AFP/YOUTUBE/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske hæravdelinger skal natt til lørdag ha rykket inn i byen Banias med stridsvogner og ha angrepet sunniområder der det har vært kritikk av regimet i landet.

Sikkerhetsstyrkene tok seg inn i havnebyen, hvor det hovedsakelig bor sunnimuslimer, fra tre ulike retninger, ifølge en menneskerettsaktivist. Soldatene gikk inn i kvartaler hvor det bor sunnimuslimer, men holdt seg unna områder som er dominert av alawitter, framholder han.

Skjermet av presidenten Alawittene i Syria har en privilegert posisjon, fordi landets president Bashar al-Assad tilhører denne minoriteten.

Kommunikasjonen med Banias er for det meste brutt.

Et folkeopprør har rast i Syria siden midten av mars, og fredag skal på nytt flere titalls demonstranter ha blitt drept av sikkerhetsstyrker i nye protestaksjoner mot Assad-regimet. Ifølge menneskerettsgrupper er rundt 600 mennesker drept under urolighetene.

(NTB-Reuters-AFP).

 PROTESTER:  Kritikere av regimet samlet til folkemøte i havnebyen Banias fredag. I natt kom stridsvognene.. FOTO: AP/SCANPIX.
PROTESTER: Kritikere av regimet samlet til folkemøte i havnebyen Banias fredag. I natt kom stridsvognene.. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media