PANIKK: Hundrevis av soldater stormet i dag nabolag på jakt etter aktivister i Hama, mens stridsvogner skal ha skutt mot demonstranter i Homs. På bildet bryter det ut panikk etter at skudd høres i Homs 29. august. Foto: AFP/Joseph Eid/Scanpix
PANIKK: Hundrevis av soldater stormet i dag nabolag på jakt etter aktivister i Hama, mens stridsvogner skal ha skutt mot demonstranter i Homs. På bildet bryter det ut panikk etter at skudd høres i Homs 29. august. Foto: AFP/Joseph Eid/ScanpixVis mer

- Syriske styrker aksjonerer mot aktivister

Hundrevis av soldater støttet av flere stridsvogner gikk fra hus til hus Hama, mens stridsvogner skal ha skutt mot aktivister i Homs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at syriske myndigheter hevder at de har trukket seg tilbake fra Hama, kommer det stadig urovekkende meldinger fra byen. Hama er en av de mest sentrale i opprøret mot president Bashar al-Assad, og noen av de mest blodige aksjonene mot demonstrantene har utspilt seg der.

- Flere stridsvogner og noen titalls busser parkerte ved al-Hadid-brua ved den østlige inngangen til Hama. Hundrevis av soldater gikk til fots gjennom nabolagene al-Qusour og Hamdiya. Lyden av skudd som blir avfyrt høres, sier den regimekritiske aktivisten Abdelrahman til Reuters.

- Folk i disse nabolagene har vært blant de mest aktive i å planlegge demonstrasjoner, sier han videre.

En annen aktivist sier at flere biler med maskingevær festet på lasteplanet og busser med soldater også samlet seg i al-Dahiriya-distriktet, nord i byen.

Ifølge TV-kanalen Al Arabiya melder syriske aktivister om demonstrasjoner i byen Homs og at stridvogner skal ha begynt å skyte mot demonstranter i bydelen al-Houla.