- Syriske styrker hamrer løs på Homs

Trosser våpenhvilen, melder eksilgruppe.

BEVIS: Her stiger røyken opp etter et angrep fra mot Khalidiya-distriktet i Homs. Foto: AFP/YOUTUBE
BEVIS: Her stiger røyken opp etter et angrep fra mot Khalidiya-distriktet i Homs. Foto: AFP/YOUTUBEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trass i våpenhvilen har syriske styrker fortsatt bombardementet av byen Homs, ifølge aktivister.

Onsdag hamret styrkene løs på fire bydeler i Homs som opprørerne kontrollerer, melder eksilgruppa Syrisk observatorium for menneskerettigheter.

Det er foreløpig ikke klart om noen er drept i angrepene, men ifølge den syriske opposisjonen er minst 22 personer såret, skriver DPA.

Tirsdag ble minst seks sivile skutt og drept av snikskyttere i opprørsbastionen, opplyste aktivister. Over hele Syria ble det meldt om over 20 drepte, samme dag som en gruppe FN-observatører ankom Syria for å overvåke våpenhvilen som trådte i kraft tirsdag morgen.

Onsdag kom det også meldinger om uro langs grensa til Tyrkia, der stridsvogner gikk til angrep på flere av opprørernes stillinger i området.

Syrias utenriksminister Walid Muallem, lover imidlertid å gjennomføre fredsplanene til FN til punkt og prikke. Onsdag var Muallem i Kina for å drøfte situasjonen med kinesiske myndigheter.

- Syrias utenriksminister sier at Syria vil fortsette å respektere og implementere (Kofi) Annans sekspunktsplan, heter det i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet onsdag.

Over 9.000 mennesker har blitt drept de siste 13 månedene i Syria, ifølge FN.

(NTB-AFP-DPA)