Syriske styrker skal ha inntatt sørøst-Aleppo

Syriske styrker har tatt kontroll over store deler av det sørøstlige Aleppo, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

KAMPER: Aleppo har vært preget av harde kamper den siste tida. Nå skal syriske styrker ha tatt kontroll over sørøstre Aleppo. Foto: REUTERS/Abdalrhman Ismail/NTB scanpix
KAMPER: Aleppo har vært preget av harde kamper den siste tida. Nå skal syriske styrker ha tatt kontroll over sørøstre Aleppo. Foto: REUTERS/Abdalrhman Ismail/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringsstyrkene er inne i en offensiv for å skaffe seg full kontroll over den strategisk viktige byen. De har nå tatt over 90 prosent av de tidligere opprørskontrollerte delene av byen.

- Hæren har full kontroll over bydelen Sjeik Saeed. Regimet kontrollerer nå 93 prosent av byen, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman. Det pågikk kamper i morgentimene mandag, og veien ligger åpen mot de gjenværende opprørskontrollerte delene av Aleppo.

Delt by

Syrias nest største by har siden 2012 vært delt mellom en regjeringskontrollert vestlig del og en østlig del under opprørsstyrkenes kontroll. Mange sier det vil være et vendepunkt i den nesten seks år lange borgerkrigen dersom Aleppo faller.

Samtidig med dramaet som utspiller seg i den stadig mer raserte syriske storbyen, møttes utsendinger fra flere land i Paris og Genève lørdag i nok et forsøk på å få i stand en våpenhvile. USAs utenriksminister John Kerry betegnet Syrias offensiv mot opprørerne i Aleppo som mulige krigsforbrytelser.

Mange har flyktet

Over 70 000 sivile har nå flyktet fra de opprørskontrollerte områdene øst i byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer