Syriske styrker skal ha truffet israelsk kampfly

Syriske styrker har truffet et israelsk fly og skutt ned flere raketter som var ment å treffe en flybase nær byen Homs, melder det statlige nyhetsbyrået SANA.

Israel skal ha hatt den syriske basen nær Homs sentralt i landet som mål, men SANA hevder regjeringsstyrkene i landet forhindret angrepet søndag.

I en uttalelse fra det statlige nyhetsbyrået siteres en talsperson i militæret som hevder at luftforsvaret opplevde «israelsk aggresjon, skjøt ned flere raketter som hadde T4-luftbasen som mål, traff et angripende krigsfly og tvang de andre til å forlate luftrommet».

Det foreligger ingen offisiell kommentar til de syriske påstandene fra israelsk side.

Kort tid før det påståtte angrepet ble israelske fly hørt i libanesisk luftrom nær grensa til Syria. Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) rystet flere eksplosjoner T4-basen og områdene rundt.

Fredag angrep Israel en syrisk militærpost, etter at en granat landet nær det israelske grensegjerdet på de okkupere Golanhøydene.

Granaten ble avfyrt som en del av krigen mellom regjeringsstyrker og opprørere i Syria. Da presiserte det israelske forsvaret på Twitter at Israel ikke er involvert i krigen i Syria, men at de vil fortsette å håndheve buffersonen som ble opprettet i forbindelse med våpenhvilen som ble undertegnet i 1974.

(NTB)