FORTSETTER AKSJONENE: Ifølge aktivisten Omar Idlibi ble 27 mennesker drept i regjeringsstyrkenes aksjoner i Homs, Hama og Idlib, nær grensa til Tyrkia, onsdag. Her er syriske soldater i nærheten av byen Homs fredag 4. november. Foto: REUTERS
FORTSETTER AKSJONENE: Ifølge aktivisten Omar Idlibi ble 27 mennesker drept i regjeringsstyrkenes aksjoner i Homs, Hama og Idlib, nær grensa til Tyrkia, onsdag. Her er syriske soldater i nærheten av byen Homs fredag 4. november. Foto: REUTERSVis mer

- Syriske styrker til aksjon utenfor Damaskus

På tross av at syriske myndigheter i forrige uke sa de skulle ende voldsbruken, fortsetter sikkerhetsstyrkene å slå hardt ned på opprøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Siden morgentimene torsdag har syriske sikkerhetsstyrker gjennomsøkt hus etter hus i forstedene Douma og Sabqqa. Flere titalls unge menn og kvinner er blitt arrestert, sier aktivisten Omar Idlibi, som holder til i Libanon, til nyhetsbyrået DPA.

Han legger til at provinsene Homs og Hama fremdeles er beleiret av militssoldater som støtter regimet til president Bashar al-Assad.

Ifølge Idlibi ble 27 mennesker drept i regjeringsstyrkenes aksjoner i Homs, Hama og Idlib, nær grensa til Tyrkia, onsdag.

Syria har vært preget av voldsomme uroligheter siden et regimekritisk opprør startet i midten av mars. Om lag 3.500 mennesker er blitt drept i uroen, ifølge tall fra FN.

Syriske myndigheter ga i forrige uke beskjed om at de sluttet seg til en fredsplan fra Den arabiske liga for å få en slutt på volden i landet.

Syriske sikkerhetsstyrker har imidlertid fortsatt sine aksjoner, og flere titalls mennesker skal være drept i løpet av den siste uken.

Utenlandske journalister har i svært begrenset grad fått adgang til Syria, noe som gjør det vanskelig å få opplysninger om situasjonen i landet bekreftet fra uavhengig hold.

(NTB)