Donald Trump:

Syrlig juletre-stikk

Donald Trump langet ut mot mediene under møte i texansk megakirke, til jubel fra frammøtte kirkegjengere.

JULEPYNT: Donald Trump er alt annet enn fornøyd med kritikken kona Melania fikk for juledekorasjonene i Det hvite hus. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere president og nåværende juletre-entusiast Donald Trump kom med et ramsalt stikk til mediene da han søndag talte til forsamlingen i megakirken First Baptist Church i Dallas, Texas.

- Jeg må starte med å ønske alle en veldig, veldig god jul. Det er en fantastisk tid på året. Jeg tror det er den tida på året jeg liker best. Jeg savner foreldrene mine. Jeg hadde flotte foreldre. Jeg hadde storartede foreldre. Jeg savner dem - og enda mer i jula, sa Trump til de frammøtte i menigheten.

Trump har den siste tida turnert USA sammen med den omstridte TV-verten Bill O'Reilly. De kaller turneen for «History Tour». Møtet i storkirka markerte turneens siste stopp.

Bill O'Riley ledet TV-programmer som «The O'Riley Factor» på den konservative amerikanske TV-kanalen Fox News gjennom en årrekke. I 2017 fikk han sparken etter flere anklager om seksuell trakassering.

«Forferdelig»

Etter å ha mimret om sine foreldre, peilet Trump over på et tilbakevendende tema under julefeiringene han tilbrakte i Det hvite hus: Kritikk mot førstedamens juledekorasjoner i sosiale medier.

- Førstedamen, som er elsket av alle, tror jeg, ble ikke akkurat behandlet rettferdig. Hun lagde de nydeligste juledekorasjoner. Jeg husker at hun lagde noen storslåtte røde trær, og media sa: «Åh, det er forferdelig».

Trump fortalte så at han kom med et velmenende innspill til sin bedre halvdel.

- Jeg sa: «kjære, prøv hvitt neste gang». Hun lagde fantastiske - husker dere? - de vakreste du noensinne har sett. Hvite trær. De sa: «Åh, det er forferdelig». Jeg sa: «Neste gang går vi for noe mer tradisjonelt. Vi går for grønt». Vi gikk for nydelige grønne trær, og de sa: «Hvorfor valgte de ikke hvitt som de pleide?», sa Trump, til latter fra kirkegjengerne.

STORMING: Medlemmene av Representantenes hus stemte over om de vil føre straffesak mot Mark Meadows, Donald Trumps tidligere stabssjef, knyttet til stormingen av kongressen 6. januar 2021. Video: AP / Foto: Patrick Semansky/AP/Scanpix Vis mer

- Jobber ræva av meg

I 2020 publiserte CNN hemmelige opptak av Melania Trump. Juledekorasjonene var blant temaene den lekkede samtalen tok for seg.

- Jeg jobber ræva av meg med disse juleforberedelsene, og du vet … hvem bryr seg en dritt om jula og dekorasjonene? Men jeg må gjøre det, ikke sant? Greit, så gjør jeg det, og jeg sier at jeg jobber med jul og planlegger jula, sier hun i opptaket.

RØDT: Dette var den tidligere førstedamen Melania Trumps juledekorasjon i Det Hvite Hus i 2018. Trærne fikk massiv oppmerksomhet. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB
RØDT: Dette var den tidligere førstedamen Melania Trumps juledekorasjon i Det Hvite Hus i 2018. Trærne fikk massiv oppmerksomhet. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer

Opptaket ble spilt inn i skjul sommeren 2018 av Melanias tidligere rådgiver, Stephanie Winston Wolkoff (50), som også har skrevet boka «Melania and Me». Boka er i stor grad basert på opptak Wolkoff har tatt i skjul av førstedamen opp gjennom åra.

I snitt gjester en gjennomsnittlig søndagsgudstjeneste i Dallas-kirka rundt 3500 personer, ifølge The Dallas Morning News. Før Trumps tale ventet de nærmere 6000 deltakere. Skilt oppfordret deltakerne til å holde avstand, bruke håndsprit og munnbind.

- I vår kirke har vi alltid sagt at covid-19 er reelt, og en ekte trussel. Grunnen til at vi er komfortable med å samle oss her i dag, er at en overveldende majoritet er vaksinert. Vi tror at den tryggeste veien videre, for å kunne fortsette å samle oss, er å ta vaksinen, sier kirkens pastor, Robert Jeffress, til avisa.

ONDSKAPENS HOTELL: Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump sammenlignes i ny video med en berømt skrekkfilm fra 1980. Video: Twitter, reporter: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

Tomme seter

«The History Tour» har ellers vært preget av vekslende hell.

Det var så mange tomme seter under arrangementet i Sunrise i Florida lørdag kveld lokal tid at arrangøren så seg nødt til å stenge av den øverste delen av arenaen, skriver avisa Sun Sentinel.

Trump-tilhengere, som i utgangspunktet hadde kjøpt de billigste billettene til plasser langt unna scenen, ble fortalt at de hadde blitt oppgradert og kunne flytte seg nærmere, ifølge avisa.

Ifølge Huffington Post var det også mange usolgte billetter til de resterende arrangementene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer