«Sysla» på Svalbard årets «snille pike»

Pressefotografenes Klubb har kåret den første kvinnelige sysselmann på Svalbard, Ann-Kristin Olsen, til årets «snille pike«. Av de 10 førsteprisene som ble delt ut i dag, fikk Dagbladets fotografer to: Lars Eivind Bones fikk «Portrett»-prisen og Annelise Jackbo vant i klassen «Feature».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I begrunnelsen om hvorfor Ann-Kristin Olsen er årets snille pike, heter det at pressefotografene har valgt å hedre henne fordi hun har forstått at hun også via dem kan bidra til å gi politiet et menneskelig ansikt.

- Det er lettere å finne ord for å takke nå enn da vi sto sammen rundt 141 kister på Svalbard, sa Ann-Kristin Olsen da hun mottok hedersbevisningen i Oslo i dag.

Årets bilde

Hedersbevisningen «snill gutt/pike» ble delt ut i forbindelse med den årlige presentasjonen av årets bilde og de mange vinnerbildene i forskjellige klasser.

Hallgeir Vågenes, VG har kalt sitt vinnerbilde «Drepende blikk». Motivet er hentet fra en rettssal i Greenville, Tennessee der en av familien Lillelids drapsmenn føres fram for dommeren i håndjern. Fotografen har fanget øyeblikket der all oppmerksomhet fra de pårørende suges mot den drapstiltalte som på sin side møter dommens dag med nedslått blikk, sier juryen, og føyer til: Det er et bilde som tåler å bli sett på lenge.

To til Dagbladet

I klassen «Nyhet-reportasje» vant Håvard Bjelland fra Bergens Tidende med serien «Jaglands valgkamp».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer