Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Systembolaget går for bra

Nå senker de prisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Om det er nordmenn på harry-tur eller øltørste svensker som er skyld i overskuddet, er usikkert - men det svenske Systembolaget gikk i fjor med gigantoverskudd. 

Resultatet på 513 millioner svenske kroner i pluss er langt over det den svenske staten har satt som avkastningskrav på bolaget, og dermed må prisene senkes.

- Vi vil gi noe tilbake til kundene våre, sier Systembolagets pressesjef Bjørn Rydberg til svenske Aftonbladet.

Til tross for at svenske tollmyndigheter melder om økt personlig innførsel fra nabolandene i øst og sør, selger Systembolaget stadig mer alkohol. Fjorårets overskudd var dobbelt så stort som i 2004. 

- Derfor kan vi senke handelsmarginen i butikkene, sier Rydberg.

Prisreduksjonen på de rimeligste varene blir moderat. For eksempel vil en vinflaske som i dag koster 60 kroner, koste 59 kroner etter 1. august. For nordmenn som vil gjøre alkoholkupp over grensa, vil det derfor lønne seg å sikte seg inn på de dyrere produktene, der reduksjonen ifølge Aftonbladet blir langt større.

SENKER PRISENE: Det svenske Systembolaget tjener for mye penger. Så nå senkes prisene. Foto: SCANPIX
SENKER PRISENE: Det svenske Systembolaget tjener for mye penger. Så nå senkes prisene. Foto: SCANPIX Vis mer