India:

- Systemet har kollapset

Krisen i India fortsetter å øke i omfang. - Omfattende i lang tid, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

PÅ KREMATORIUM: Det fylles opp på krematoriene i New Delhi som følge av den kritiske smittesituasjonen. Foto: Sajjad Hussain / AFP / NTB
PÅ KREMATORIUM: Det fylles opp på krematoriene i New Delhi som følge av den kritiske smittesituasjonen. Foto: Sajjad Hussain / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag ble det satt ny rekord i India, med 315 000 coronasmittede på én dag. På fire dager har over én million mennesker blitt smittet i landet, skriver The Guardian.

Sykehuskapasiteten er sprengt, det er tomt for oksygen og krematoriene er fulle. Det brennes lik i parker og på parkeringsplasser.

Dr. Jalil Parkar ved Lilavati-sykehuset i Mumbai forteller til avisa at «hele helsesystemet har kollapset og legene er utslitte».

- Det er mangel på senger, oksygen, medisiner, vaksiner, testing, sier Parkar.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad påpeker at smittesituasjonen i landet ikke har vært raskt stigende, men svært langvarig.

- Det har holdt seg omfattende i lang tid. I veldig befolkningsrike land, der folk bor på så forskjellige steder, er det vanskelig å se på tallene for landet over ett. Det er ulike regioner. Men India er ett av landene som er hardt rammet, sier han til Dagbladet.

Dobbeltmutasjon

Nakstad gir de muterte variantene av coronaviruset skylda for smitteøkningen etter jul.

- Vi ser at med de muterte virusvariantene har den smittenedgangen som var i verden fra nyttår, stoppet opp. Det er mye på grunn av situasjonen i de befolkningsrike landene. Brasil er et annet land som er hardt rammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer