- Systemet vil gjenkjenne når tante Olga detter ut av senga

Varme hender i eldreomsorgen kan erstattes av kameraer og sensorer.

STOREBROR BLIR HELSESØSTER: Overvåkningskameraer som gjenkjenner akutte helseproblemer kan bidra til å løse bemmanningskrisa i eldreomsorgen. Spørmålet er i hvilken grad politikerne vil åpne for å erstatte varme hender med kameraer og sensorer. FOTO: BENJAMIN A. WARD
STOREBROR BLIR HELSESØSTER: Overvåkningskameraer som gjenkjenner akutte helseproblemer kan bidra til å løse bemmanningskrisa i eldreomsorgen. Spørmålet er i hvilken grad politikerne vil åpne for å erstatte varme hender med kameraer og sensorer. FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Teknologigigantene har planene klare for å løse bemanningskrisa som kommer med eldrebølgen. Og mye av teknologien som behøves for å erstatte varme hender med kameraer og sensorer, er allerede klar.

Det kom fram under kameraovervåkingskonferansen som holdes på Olavsgaard på Lillestrøm i dag. Kameraoveråkningskonferansen er et samarbeid mellom Datatilsynet, Norsk sikkerhetsforening og Norsk teknologi.

Under foredraget «Kameraer innen velferdsteknologi» informerte Kay Andre Bratt fra Siemens om hvordan framtidens kameraovervåkede sykehjem kan fungere ved hjelp av såkalt intelligent videoanalyse.

Gjenkjenner sykdomstegn - Teknologi som oppdager unormale bevegelser, som personer som beveger seg på en bestemt måte, eller gjenstander som blir satt igjen på offentlige steder er allerede i bruk. Denne teknologien kan også brukes i eldreomsorgen, sier Bratt.

- Det vi må gjøre er å få algoritmene til å gjenkjenne behovene i velferdsteknologien.

Han viste deretter en overvåkningsvideo av en person i en seng. Kameraet registrerte og gjenkjente både at personen fikk kramper, og deretter at personen falt ut av senga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer