- Syting ødelegger fiskeryrket

TROMSØ (Dagbladet): Fiskere i Nord-Norge krever offentlig gransking av en feilslått norsk forvaltning av verdiene i Barentshavet. Mange yrkesbrødre på Vestlandet er luta lei sytingen fra nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det uansvarlige uttaket av torsk må granskes, krever fiskerne i Nordland, og får støtte fra politikerne i sitt eget fylke.

Ser rødt

Nordland fylkesting krever at trålredere som ikke er hører hjemme i Nord-Norge må betale hele prisen dersom årets kvoter reduseres. Dette får fiskere på Vestlandet til å se rødt.

Når krybba er tom, bites hestene; kystfolket krangler når det har fått mindre torsk å dele på: Eldgamle konflikter mellom landsdeler og flåtegrupper vekkes til live. Tillitsvalgte i Norges Fiskarlag står mot hverandre foran de norsk-russiske fiskeriforhandlingene, som starter i Tromsø i dag:

- Svartmaling

- Svartmaling er i ferd med å ødelegge norsk fiskerinæring. Jeg er luta lei sytingen fra Nord-Norge. Kystfiskere som klager, har sjøl hatt rekordinntekter etter fiskefesten de siste åra, sier lederen i Sogn og Fjordane Fiskarlag, Nils Myklebust.

Han mener næringa «i en bestemt del av landet» fokuserer på problemene.

- Syting ødelegger rekrutteringa til fiskeryrket. Ungdommen vil ikke satse på ei næring der folk ser mørkt på framtida. Tilstanden i Barentshavet er slett ikke så ille som pessimistene hevder, sier Myklebust. Hans egne yrkesbrødre i Nord-Norge avfeier dette som reinspikka tøv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer