Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sytten ungdommer har tatt sitt eget liv

I går ble Jenna Parry (16) funnet. Politiet avviser spekulasjoner om selvmordspakt i småby i Wales.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble det 17. selvmordsofferet, Jenna Parry (16), funnet utenfor den lille byen Bridgend av en mann som luftet hunden sin i dag tidlig, skriver britiske Sky News.

Det gir ny næring til spekulasjonene om at ungdommene har inngått en selvmordspakt med hverandre på internett, selv om politiet fortsatt står fast på at tilfellene ikke har noe med hverandre å gjøre.

- Flere av disse ungdommene hadde tilgang til et sosialt nettverk på nettet, men det er ingenting som tyder på at dette ble brukt til å foreslå selvmord, sier visepolitimester Dave Morris i politiet i Bridgend til BBC.

Mange kjente hverandre

Funnene av de døde ungdommene ryster nå byen som bare har 40.000 innbyggere.

Flere av de 17 ofrene kjente hverandre. Det siste offeret var venninne med en jente som var kusinen til Zachery Barnes (17) som ble funnet død for seks måneder siden.

Mistanken om en selvmordspakt har ikke blitt mindre av at alle selvmordene er gjennomført med samme metode. Samtlige av de 17 personene har hengt seg selv.

En venn av Parry sier hun var en livlig og veldig jentete tenåring.

SELVMORDSOFRE: Fra venstre: Jenna Parry (16), Nathaniel Pritchard (15), Leigh Jenkins (22), Dale Crole (18), Angie Fuller (18), Luke Goodridge (20), Gareth Morgan (27), David Dilling (19), Kelly Stephenson (20), Zachery Barnes (17), Thomas Davies (20), Liam Clarke (20) og Natasha Randall (17). Alle bildene har vært publisert i britisk presse i sammenheng med omtale av saken. Foto: WALES NEWS SERVICE
SELVMORDSOFRE: Fra venstre: Jenna Parry (16), Nathaniel Pritchard (15), Leigh Jenkins (22), Dale Crole (18), Angie Fuller (18), Luke Goodridge (20), Gareth Morgan (27), David Dilling (19), Kelly Stephenson (20), Zachery Barnes (17), Thomas Davies (20), Liam Clarke (20) og Natasha Randall (17). Alle bildene har vært publisert i britisk presse i sammenheng med omtale av saken. Foto: WALES NEWS SERVICE Vis mer

- Hun elsket sommerfugler. Jeg kan ikke forestille meg at den livlige jenta kunne ta sitt eget liv, sier Daniel John (20) til avisa Telegraph. 

Opprettet egen etterforsknings-gruppe

Politiet skal undersøke PCen hennes, selv om de altså foreløpig ikke mener det er noen sammenheng mellom hennes død og selvmordssider på internett.

Forrige uke ble Nathaniel Pritchard (15) og Kelly Stephenson (20) funnet døde. De var søskenbarn og bodde i samme gate.

Det er opprettet en egen gruppe som skal håndtere dødsfallene i Bridgend. Den består av politi, sosialtjeneste, helsevesen og skolevesenet i området.

Politiet antyder nå at den massive mediedekningen på den britiske øya kan ha bidratt til en smitteeffekt.

- De var alle unge mennesker med store utfordringer. Flere yngre mennesker forteller oss at mediadekningen er i ferd med å bidra til disse utfordringene, sier visepolitimester Morris til BBC.

Kan ikke late som det ikke har skjedd

image: Sytten ungdommer har tatt sitt eget liv

Førstelektor ved Senter for journalistikk ved Høgskolen i Bodø, Hege Lamark, mener fenomener som det som har oppstått i Wales ikke må ignoreres av pressen.

- Et slikt samfunnsproblem i år 2008 kan ikke håndteres av pressen ved å late som det ikke har skjedd, sier Hege Lamark til Dagbladet.no.
 

I fjor la hun fram undersøkelsen «Selvmord i forbifarten» - en granskning av selvmordsdekningen i norske medier i 2006.

Her kan du lese en veileder for omtale av selvmord fra Norsk presseforbund.

Hun mener en mystifisering og tabuerisering av fenomenet kan virke mot sin hensikt.

- Det kan være at en hemmeligholdelse kan virke dødelig også, men spørsmålet blir hvordan media håndterer dekningen. Siden det ikke er noen tradisjon for å dekke selvmord i Norge er vi uerfarne på området, sier Lamark.

BRIDGEND: 17 unge mennesker er funnet døde rundt eller i småbyen Bridgend i Wales det siste året. Man tror alle har begått selvmord, men politiet avviser at de har tilknytning til hverandre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media