UNE mener familien ikke er troverdig

Syv år i kirkeasyl

Familien Johnsen Collin fra Sri Lanka har sittet syv år i kirkeasyl. Den lille tamilske familien frykter for å bli sendt til det de mener er den sikre død.

HÅP: Dilani Johnson Collin (32) og hennes foreldre Merry Anjala og Anonipillai Johnsen Collin, kom til Norge fra Sri Lanka i 2009. De har fått flere avslag på oppholdstillatelse fra Utlendingsnemnda og lever nå på syvende året i kirkeasyl på Finnsnes. Video: Henning Lillegård Reporter: Gunnar Hultgreen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FINNSNES (Dagbladet): De trodde de skulle få et nytt liv og bedre liv. Da de flyktet fra den blodige borgerkrigen på Sri Lanka. Etter noen hektiske måneder på flukt, i klørne på menneskehandlere, kom familien Johnsen Collin til Norge i oktober 2009.

Nå har de tre – Dilani (33) og foreldrene Merry Anjalan (64) og Antonipillai Johnsen Collin (69) snart satt Norgesrekord med å sitte i kirkeasyl.

Bare en iransk kvinne har sittet like lenge i kirkeasyl i Norge. På 1990-tallet satt hun syv år i en kirke på Mysen, før hun fikk oppholdstillatelse på humanitært grunnlag.

Det er kirka på Finnsnes som har åpnet dørene og gitt familien Johnsen Collin kirkeasyl.

Støtteforeningen hjelper familien med mat og økonomi.

Selv om rettsvesenet har bestemt at de skal sendes ut av landet, er det politiets hovedregel at de ikke går inn i kirker og bedehus for med makt å hente utlendinger som skal sendes ut av landet.

«Livet på vent»

- Vår situasjon er fortvilet. Vi kan ikke reise tilbake til Sri Lanka, da er vi ferdige. Siden før vi flyktet i juli 2009, har den ene broren min sittet fengslet. Han er dømt for et drap, som han ble mishandlet og torturert for å tilstå. Pappa jobbet for opposisjonen – LTTE (Den tamilske frigjøringsbevegelsen) som journalist. Jeg jobbet i tamiltigernes bank, forteller Dilani Johnsen Collin til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer