Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syv astronauter døde

Ingen kunne overleve da Columbia ble oppløst i lufta. Les om de syv astronautene som var ombord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NASA har så langt valgt å ikke gå ut offentlig og erklære de syv som var ombord på romferja for døde. Men det er likevel klart at ingen kan overleve ulykken 200 000 fot over bakken i ettermiddag.

Les CNNs intervju med astronautene her!

Bare to av de syv ombord hadde vært i rommet tidligere. Fem av astronautene var på sin første tur da ulykken skjedde.

Rick Husband (45) var lederen på Columbia. Turen var hans andre ut i verdensrommet. Husband var oberst i US Air Force og ingeniør i mekanikk. Født i Texas.

William C. McCool (40) var pilot og ansvarlig for å manøvrere Columbia. Han har tidligere vært testpilot og var på sin første tur i verdensrommet. McCool kommer fra marinen. Født i San Diego i California.

Michael P. Anderson (42) har tidligere vært med på en romferd som gikk i bane rundt den russiske romstasjonen Mir. Anderson var fysiker og ansvarlig for store deler av det spesialiserte og vitenskapelige arbeidet i rommet. Født i Plattsburgh i New York.

David M. Brown (46) var på sin første tur i verdensrommet. Han var kaptein i marinen. Født i Virginia.

Ilan Ramon (47) var første israeler i rommet. Han var sønn av overlevende fra konsentrasjonsleirer. Født i Tel Aviv. Da han var i Israels flyvåpen, var han med på å bombe en irakisk atomreakter i 1981. Han deltok i Yom Kippur-krigen i 1973 og i krigen mot Libanon i 1982.

Kalpana C. Chawla (41) styrte flere roboter på turen i verdensrommet. Chawla, som var født i India, hadde vært mer enn 375 timer i verdensrommet.

Lauren Blair Clark (41) kom fra Wisconsin. Clark var lege og jobbet med biologiske eksperimenter. Hun var på sin første tur.

ANTATT DØDE:</B> Kalpana Chawla, Rick Husband, Laurel Clark, Ilan Ramon, David Brown, Michael Anderson og William McCool var ombord på Columbia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling