20 millioner: Seram Coatings, med daglig leder Gisle Østereng i spissen, har nå hentet inn millioner fra syv av Norges fremste næringslivstopper. Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen
20 millioner: Seram Coatings, med daglig leder Gisle Østereng i spissen, har nå hentet inn millioner fra syv av Norges fremste næringslivstopper. Foto: Andreas Klemsdal / FinansavisenVis mer

Syv av Norges fremste næringslivstopper putter millioner inn i oppfinnelse

Et stjernelag satser nå 20 millioner kroner på ny oppfinnelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Et stjernelag av de sjeldne stilte opp da Seram Coatings mandag hentet 20 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Ifølge avisen må kampen om å få bli investor i Seram Coatings ha vært hard. Samtlige av de syv nye investorene er nemlig profilerte næringslivstopper. Sverre Skogen går inn som styreleder, mens de andre investorene er Erik Langaker, Gunnar Frederik Selvaag, Jan Petter Collier, Knut Brundtland, Svein Aaser og Eivind Reiten.

Alle de syv investorene går nå inn med et sted mellom to og fire millioner kroner, og blir samlet eiere for omkring én tredjedel av selskapet.

- For oss er det viktig, når man går gjennom sjekklisten, ikke bare hva man investerer i, men hvem man investere med, sier Rune Ingve Fløgstad, som skal representere Gunnar Frederik Selvaag i styret, til Dagens Næringsliv.

Et av verdens hardeste Trondheimsbedriften kommer ut fra forskning på NTNU, og deres oppfinnelse gjør at et ­av verdens hardeste stoffer, silisiumkarbid, nå kan sprøytes rett på alt fra biler til raketter.

Daglig leder Gisle Østereng uttalte i fjor til Finansavisen at selskapet vil omsette for 1 milliard kroner i 2020.

- Det er en god målsetting. Det lyset vi ser i enden av tunnelen er ganske stort. Vi har ikke bare investert pengene våre i en fremragende teknologi, men også i en god ledelse. Nå har selskapet også fått et styre med solid industrierfaring. Markedet er der og veien til markedet er ikke så lang som vi ser i mange andre oppstartsselskaper, sier Skogen til avisen.

Om Seram Coatings kan bli et nytt Norsk Hydro gjenstår å se, men Eivind Reiten er i alle fall med.

- Mange selskaper har lang horisont først og fremst fordi det ser så dårlig ut på kort sikt. Det er ikke tilfelle her. Selv om alle investorene her har lang horisont, så har vi også store forventninger til hva vi kan få til på relativt kort sikt. Vi tror selskapet kan tjene penger innen overskuelig fremtid, sier Reiten til Finansavisen.

Produksjonslinje Seram Coatings ble startet opp i desember 2014, og millionene som nå er hentet inn skal gå til å starte en produksjonslinje for å lage pulveret, som skal gjøre industrielle materialer, for eksempel bil- og båtmotorer, fly- og rakettkomponenter mer sikret mot rust og slitasje.

- I tillegg skal emisjonen finansiere oss til vi tjener penger selv. Vi blir nok ikke en milliardbedrift neste år, men håper vi lykkes med å ta gode markedsandeler de neste fem-ti årene, sier daglig leder Østereng til DN.

- Det finnes veldig mange former for slitasje og rust, og mange slitasjebelegg koster mye og er ikke gode nok. Dette kan vi nå gjøre noe med, påpeker han.

Flere nyheter: Norsk oppfinnelse nær milliardgevinst
Ser på oppkjøpsmuligheter, men planlegger for lav oljepris
- Egenkapitalen kan ryke i disse selskapene