Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syv av ti hadde stemt ja

68 prosent av Arbeiderpartiets velgere mener Norge bør søke om EU-medlemskap i løpet av de neste fem årene, viser en fersk meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den samme rundspørringen sier 55 prosent av alle som ble intervjuet, ja til norsk EU-medlemskap, mens 45 prosent sier nei.

Uenighet om EU-saken skaper vansker for det rød-grønne regjeringsalternativet med Senterpartiet, SV og Ap, og målingen kan sørge for ytterligere problemer for de tre i forkant av høstens stortingsvalg.

- Dersom tiden blir moden for det, må EU gå foran regjeringssamarbeid neste periode. I så fall er vi villige til å regjere alene, sier Ap-leder Jens Stoltenberg til Dagsavisen.

Sp-leder Åslaug Haga mener Ap må gjøre et valg.

- Enten vil de ha en ny politisk kurs og en rød-grønn regjering, eller så vil de gå i kompaniskap med Høyre og slett ikke få noen politisk kursendring. Det er et klart valg, mener hun.

Et utvalg på 2.246 personer ble intervjuet i forbindelse med meningsmålingen, som er utført av Visendi for Dagsavisen.

(NTB)

VIL PRØVE IGJEN: 68 prosent av Arbeiderpartiets velgere hadde stemt ja i en ny avstemning om norsk EU-medlemskap, viser en undersøkelse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media