Syv av ti nordmenn er fornøyd med skatten

Bare Frp har flertall blant velgerne for skattekutt, viser ny undersøkelse.

FORNØYD: Ifølge en ny undersøkelse er de fleste nordmenn fornøyd med skattenivået. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FORNØYD: Ifølge en ny undersøkelse er de fleste nordmenn fornøyd med skattenivået. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare snaut tre av ti nordmenn synes de betaler for mye i skatt. Resten av oss er fornøyd med skattenivået.

- Ikke vinnersak Og det er bare blant velgerne til Fremskrittspartiet at et flertall (57 prosent) synes skattenivået er for høyt. Men selv i denne gruppen sier nesten fire av ti at skattenivået i Norge er omtrent som det bør være, ifølge en meningsmåling Respons har gjort for Unio.

- Undersøkelsen avslører at skattelette ikke er noen vinnersak i valget til høsten, sier Unio-leder Anders Folkestad til NTB.

68 prosent av deltakerne i målingen mener «det generelle skattenivået» er «omtrent som det bør være», 28 prosent svarer «for høyt», mens bare 2 prosent mener det skulle vært enda høyere.

Resultatet fordeler seg nokså tilsvarende på tvers av kjønnene, selv om flere menn til en viss grad svarer at skattenivået er for høyt. 64 prosent av dem er imidlertid fornøyd med skattenivået. Blant kvinner er denne andelen 71 prosent.

Høyre-velgere Andelen Høyre-velgere - fire av ti - mener skattebelastningen er for stor, men selv i Erna Solbergs tilhengerskare er det solid flertall - seks av ti Høyre-velgere - for å beholde skattetrykket på dagens nivå.

Folkestad advarer nå mot Høyres og Frps løfter om skattelettelser, og framholder at dagens skattenivå er nødvendig for å utvikle offentlige tjenester med høyere kvalitet i en nær framtid med betydelig befolkningsvekst.

 De to partiene, som kan ende opp i samme regjering om et par måneder, har lovet skattelettelser på mellom 25 og 100 milliarder kroner.

(NTB)

ADVARER:   Unio-leder Anders Folkestad sier at skattelette ikke er noen vinnersak i høstens valg.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ADVARER: Unio-leder Anders Folkestad sier at skattelette ikke er noen vinnersak i høstens valg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer