Syv GHB-overdoser på nachspiel

Festen startet på Studentersamfundet, før gjengen stakk videre til et forsamlingshus på Byåsen. Festen endte på sykehuset for sju personer som i natt tok en overdose av det narkotiske stoffet GHB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sju ble innbrakt til til Regionsykehuset i Trondheim i natt, etter å ha fått i seg for mye av motedopet GHB.

Ifølge politiet ble alle slått ut på et Byåsen-nachspiel etter å ha vært på Studentersamfundet. Alle sju var bevisstløse ved ankomst til sykehuset.

I dag tidlig lå én på intensivavdelinga, to var utskrevet og resten ble behandlet på medisinsk avdeling.

Alle var mellom 20 og 30 år.

- Vi har beslaglagt flere små flasker med blankt, flytende innhold. Vi har ikke fått analysert det ennå, men det skal ikke store fantasien til for å gjette hva innholdet er, forteller vaktsjef Reidar Bratlien ved Trondheim politidistikt til Dagbladet.no.

Det har ifølge Regionsykehuset vært flere tilfeller av GHB-forgiftning i Trondheim tidligere i uka.

- Dette er et relativt nytt stoff. Det har ikke vært registrert særlig bruk av det her tidligere. Hvor omfattende omfanget er, vet vi ennå ikke, men det virker som om folk bommer på doseringene. Å si mer enn det før vi har analysert det beslaglagte stoffet, blir ren spekulasjon, sier vaktsjef Bratlien.

GHB ble første gang beslagtlagt i Trondheim sommeren 1999. Harald Haave skriver i sin bok 'Ecstasy' at GHB, også feilaktig kalt flytende ecstasy, opprinnelig ble brukt som bedøvningsmiddel ved medisinske inngrep.

Brukerdosen varierer fra folk til folk, og gjør det lett å feilberegne, særlig ettersom dosene er svært små. Ved overdose kan brukeren plutselig falle i søvn, eller bli nærmest paralysert.

I kombinasjon med alkohol er GBH svært farlig. Det som er en vanlig brukerdose i edru tilstand, kan være dødelig med promille i blodet.