LIKER IKKE ALLE: Donald Trump er blitt en svært kontroversiell presidentkandidat, og minst syv medier er nå bannlyst av kampanjen hans og får ikke adgang til hans pressekonferanser. Samtidig har Trump nå begynt å kritisere Hillary Clinton for å ikke stille til åpne presseseanse med mediene. Foto:  AFP PHOTO / SAUL LOEB
LIKER IKKE ALLE: Donald Trump er blitt en svært kontroversiell presidentkandidat, og minst syv medier er nå bannlyst av kampanjen hans og får ikke adgang til hans pressekonferanser. Samtidig har Trump nå begynt å kritisere Hillary Clinton for å ikke stille til åpne presseseanse med mediene. Foto:  AFP PHOTO / SAUL LOEBVis mer

Syv medier er bannlyst av Donald Trump

Nektes innpass til alle Trumps arrangementer. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nå 70 dager til den første debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump finner sted.

Det blir trolig valgkampens mest omdiskuterte høydepunkt hittil, og for noen amerikanske medier blir debatten også en kjærkommen mulighet til å få nærkontakt med den ellers så medievante presidentkandidaten på republikansk side.

I de 14 månedene som har gått siden Donald Trump kunngjorde sitt kandidatur som presidentkandidat i GOP har en rekke medier falt i unåde hos hotellmogulen.

Minst syv medier nektes i dag konsekvent akkreditering i Trump-kampanjens arrangementer, inkludert pressekonferanser.

GÅR UT MOT TRUMP: På et spørsmål fra en repoterter svarte president Barack Obama: - Ja, jeg syne den republikanske presidentkandidaten er uegnet. Han beviser det gang på gang. Video: CNN Vis mer

Årsakene til bannlysingene varierer, men baserer seg i all hovedsak på Donald Trumps misnøye med journalistikken mediene produserer om ham og hans politiske kampanje.

Syverklubben

Ifølge The Huffington Post er Univision, Buzzfeed, The Daily Beast, The Des Moine Register, Politico, The Washington Post og Huffing Post selv.

Iowa-avisen The Des Moine Register falt i unåde hos Trump da den ba mannen som angivelig blir tidenes friskeste president om å trekke seg fra valgkampen i juli i fjor.

The Huffington Post mistet sin plass i pressekorpset til Trump da nettstedet flyttet Trump-saker inn under underholdningsfanen på nettet, mens Politico ble boikottet av Trump da nettstedet satt spørsmålstegn ved 68-åringens temperament.

CLINTON LYVER: I en ny kampanjefilm postet på sosiale medier, henger Trump ut hillary for hennes løgner rundt e-postskandalen. Video: Facebook/Donald J. Trump Vis mer

- Kunne fått en baby

Samtidig kritiserer nå Trump Hillary Clinton for å unngå medias kritiske dekning. Den tidligere utenriksministeren har ikke avholdt en pressekonferanse én eneste gang i 2016, noe Donald Trump nå forsøker å gjøre til en svakhet ved demokraten.

- Hvorfor er pressen OK med dette? Det er gått 260 dager. Jeg kunne fått en baby på den tida, sa Trump-kampanjens daglige leder Kellyanne Conway på CNBC forrige uke.

I ettertid har hun og resten av Trump-kampanjen begynt å sende ut nyhetsbrev som holder tellinga på hvor lenge det er siden Hillary Clinton sist arrangerte pressekonferanse. «Hiding Hillary: Day 269» var emnefeltet i tirsdagens nyhetsbrev, ifølge Huffington Post.

Jevnt, ujevnt og jevnt igjen

Donald Trump knivet lenge med Hillary Clinton om tetplassen i kampen om å bli USAs neste president, men i løpet av sommeren har den tidligere førstedamen skaffet seg et komfortabelt forsprang.

De siste dagene har Trump riktignok slått noe tilbake, og nærmer seg Clinton igjen på en rekke meningsmålinger.

I TRØBBEL: Donald Trump beskyldes for å hinte om at Hillary Clinton bør skytes da han talte til sine tilhengere i Wilmington. Video: Scanpix Vis mer