BESLAG: Flere av smuglerbilene brukte hver kubikkcentimeter av tilgjengelig plass til den ulovlige lasten. Foto: FREDDIE LARSEN
BESLAG: Flere av smuglerbilene brukte hver kubikkcentimeter av tilgjengelig plass til den ulovlige lasten. Foto: FREDDIE LARSENVis mer

Syv østeuropeere pågrepet i dag etter rekordbeslag

Rømte til skogs i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Østfold har nå pågrepet syv personer i forbindelse med gårsdagens smuglerfunn ved Rygge.

Beslaget skal være det største over Svinesund noen gang der flere smuglerbiler har vært involvert.

Stakk av Ni sjåfører lyktes med å rømme til skogs da politiet stoppet 14 biler i aksjonen. Fem sjåfører ble pågrepet på stedet.

Det politiet har oversikt over så langt er at det er beslaglagt til sammen 19 000 liter øl, 1763 liter sprit og 321 820 sigaretter.

Politiet fikk tidlig i går melding fra Tollvesenet om at en rekke tungt lastede utenlandske biler var på vei inn i Norge.

- Vi mobiliserte det vi hadde av ressurser og stanset flere kjøretøy på E6 ved Halmstad. Patruljene våre fant også flere biler forlatt i det samme området. Til sammen har vi kontroll på 15 biler med smuglervarer, opplyser politiinspektør Tommy Brøske ved Sentral etterforsking- og utlendingsenhet i en pressemelding.

Kjøretøyene var påsatt polske, tyske og danske kjennetegn.

Flere av bilene var bygd om slik at sjåførene kunne skjule lasten.

- Det er for øvrig også grunn til å tro at flere smuglerbiler kom seg inn i Norge uten å bli stanset av Toll eller politi, sier Brøske.

Etterforsker De mistenkte sitter nå i politiarresten og vil bli avhørt i løpet av i dag og i morgen.

Politiet vil  se nærmere på om hvorvidt det er en kobling opp mot andre smuglersaker.

- Spesifikt vil vi selvsagt også undersøke om dette beslaget kan knyttes opp mot det organiserte polske nettverket som ble avslørt tidligere i høst, og som ble domfelt i Halden tingrett tidligere i måneden, sier Brøske.

SMUGLING: Politiet har til sammen pågrepet 12 personer i forbindelse med rekordbeslaget i går. Foto: FREDDIE LARSEN
SMUGLING: Politiet har til sammen pågrepet 12 personer i forbindelse med rekordbeslaget i går. Foto: FREDDIE LARSEN Vis mer