Syv siktet for samme drap

Syv personer er siktet for drapet eller medvirkning til drapet på Zia Anwar. Politiet leter nå etter sjuendemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Ifølge P4 leter politiet nå etter den siste siktede.

- Det er flere personer vi ønsker å komme i kontakt med for å få vite hva slags rolle de har hatt. Noen av dem er vi spesielt interessert i å kontrollere, sier Arne Pedersen til P4.

Politiet tror Zia Anwar ble drept i et rivaliserende oppgjør om penger. Seks menn er siktet - alle var i Arendal da drapet skjedde.

Mennene ble i går siktet for drapet som ble forsøkt skjult ved å sette Anwars Mercedes leiebil i brann. Flere av dem skal ha vært venner av Anwar, som var medlem av den såkalte A-gjengen i Oslo.

- Han var ikke et tilfeldig offer, sier kriminalsjef Arne Pedersen til Dagbladet.

Dagbladet har opplysninger om at den drepte skyldte et større pengebeløp til en av de siktede, en 29 år gammel mann fra Sandefjord.

Den 37-årige innehaveren og en 32 år gammel ansatt ved Stoa Billakkering AS er blant de siktede.

Pengebunke

Brannen bak Dekkmanns lokaler på Stoa Industriområde i utkanten av Arendal ble oppdaget ved ett-tida natt til forrige søndag. Inni bilvraket lå liket av Zia Anwar som 12 timer tidligere hadde kjørt fra Tønsberg til Arendal.

Anwar skal ha hatt med seg en større pengesum til Arendal. Politiet har fått motstridende opplysninger om Anwar hadde levert fra seg pengene før han ble drept.

Arne Pedersen opplyser at analyser av telefontrafikk og basestasjoner har spilt en avgjørende rolle i forhold til arrestasjonene.

Pedersen sier at siktelsen for forsettlig drap er foreløpig og at den kan bli utvidet.

Holdt fanget?

Etter hva Dagbladet har grunn til å tro, var det en vitneobservasjon som knyttet en eller flere av de siktede til saken. Vitnet observerte Anwars bil bak Dekkmann åtte- ti timer før brannen, og har fortalt politiet at han så en mann i baksetet som trolig var Anwar. Vitnet utelukker ikke at personen i bilen var bundet.

Én polititeori er at gjerningspersonene kom tilbake og drepte Anwar før de satt bilen i brann for å skjule sporene.

DREPT:</B> Zia Anwar ble antakelig drept på parkeringsplassen på Stoa rett utenfor Arendal.