Syv søstre fra Namsos fanget i Jordan

De syv søstrene AlZanghari har bodd i Norge nær ni år. Så ble de kastet ut, til et liv i palestinsk flyktningleir. Nå frykter de å bli tvangsgiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IRBID (Dagbladet): Sola har akkurat gått ned, og lufta kjennes veldig kald. Om mulig enda kaldere blir det idet du går inn i toromsleiligheten til den norsk-palestinske familien AlZanghari. Sola kommer aldri inn i leiligheten, som ligger på bakkeplan i et av de mange trange smugene i den palestinske flyktningleiren i utkanten av Irbid by, nord i Jordan.

Bare ti kilometer unna ligger borgerkrigsherjede Syria. Men enda viktigere: Rundt 4000 kilometer lenger nord ligger Namsos, byen hvor familien med de syv søstrene føler seg hjemme.

- Velkommen til oss. Æ savne Norge så fælt, sier 11-årige Bayan.

Politimann på soverommet Hun sitter på en sliten madrass. På fanget har jenta en liten boks. Den huser hilsener fra elevene hun gikk i klassen med i Namsos. Vennene hennes, som hun er så glad i. Men som hun ble revet bort i fra en julidag for halvannet år siden.

- En politimann kom inn vinduet der vi sov. Æ ble så redd, sier Bayan.De syv søstrene og mammaen fikk beskjed om å pakke kofferten. Så ble de sendt via Trandum til Jordan.   Innestengt liv I Jordan bor familien under svært enkle kår. De har ti madrasser, tre kokeplater, fem babyleker, en bok og fire koffertene med klær. Siden jentene ikke kan arabisk, får de ikke gå på skole. Så de sitter hjemme dagen lang. Hittil har det blitt over 400 dager med livet på vent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer